Przedstawiam przepis na pyszne, zdrowe i banalne w przygotowaniu śniadanie. Jedyne czynności, które musisz tym razem wykonać to wrzucić wszystko do kielicha blendera, zblendować i usmażyć na patelni. Jeśli nie posiadasz blendera, równie dobrze możesz w tym celu użyć miksera czy w ostateczności wymieszać wszystko dokładnie w misce. Wersja dla prawdziwych leniuszków lub gdy po prostu nie masz za wiele czasu 🙂
SKŁADNIKI:
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka maku niebieskiego
1 łyżka mąki kokosowej
2 łyżki mąki ryżowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moja propozycja podania:
prażone płatki migdałów
konfitura z pomarańczy i imbiru
syrop z agawy
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera/misce i zmiksować do ich połączenia.
2. Małymi porcjami nakładać łyżką na suchą rozgrzaną patelnię (smażymy bez tłuszczu) i smażyć z obydwu stron do zrumienienia.
3. Przełożyć na talerz i podawać z dowolnymi dodatkami np. płatkami migdałów, syropem klonowym lub z agawy, polewą czekoladową, owocami, konfiturą itd. U mnie wspomniana konfitura z pomarańczy i imbiru, lekko podprażone płatki migdałów oraz odrobina syropu z agawy – pyszności! 🙂
SMACZNEGO! 🙂